Even voorstellen

Gastvrijheid volgens Bed & Breakfast Op het Zuidje

In 2012 kochten Mike en Caroline Leurs – na vijftien jaar in het buurdorp Avenhorn te hebben gewoond – hun woning in het Noord-Hollandse dorp De Goorn. Naast heerlijk landelijk wonen, is het vanaf moment nummer één de bedoeling geweest hier een Bed & Breakfast te beginnen.

Bed & Breakfast met een verhaal
De woning is van een van de drie broers Schipper geweest. De broers hadden samen een agrarisch bedrijf in bollen, wortels, aardappels en kool. Ze woonden in drie huizen naast elkaar. Achter de woning stond een schuur waar de producten van het land met stalen schuitjes naartoe werden gebracht. Na verkaveling kwam de sloot niet meer op het perceel van de schuur uit, maar ging die eromheen. De werkzaamheden werden gestaakt, en de schuur werd alleen nog gebruikt voor het traditionele spel ‘steenwerpen’. Dit spel wordt nu nog steeds gespeeld in onder andere Werelderfgoed De Beemster.

Van bouwval naar Bed & Breakfast
Wanneer Mike en Caroline de woning en het perceel van 4.600 m2 kopen, is het één grote wildernis en staan de woning en de schuur er vervallen bij. Het was de bedoeling van de makelaar om alles te slopen en opnieuw te bouwen. Maar dat wilden ze niet. Caroline is bouwkundig ingenieur en kon door alle verval heen kijken. Besloten werd de woning op te knappen, en achter het huis de schuur om te bouwen tot de Bed & Breakfast die er nu staat. Er zijn zeven jaren overheen gegaan voordat de Bed & Breakfast eindelijk haar deuren kon openen. De eerste twee jaar met één kamer – de romantische kamer – en de twee jaren erna met kamer twee erbij: de stoere kamer. Er komt nog een derde kamer bij, namelijk de Hollandse kamer.

Roots in de horeca
Caroline – Zaanse van geboorte – heeft een bouwkundige achtergrond en heeft al meer dan twintig jaar haar eigen tekenbureau. Ze tekent voornamelijk voor particulieren en aannemers. Mike heeft een horeca-achtergrond en heeft in vele disciplines in de keuken en het restaurant gewerkt. Een tijd lang is hij eigenaar geweest van restaurant De Haarlemsche Heeren in Haarlem, waar Mike zijn roots heeft.

Gastvrijheid zoals we die zelf ook graag hebben
Caroline hielp Mike daar in de weekenden in het restaurant, en zo ontstond de liefde voor het vak gastheer en gastvrouw. Later heeft Mike een carrièreswitch gemaakt en is hij in de energietransitie gestapt. Op dit moment werkt hij bij een succesvol zonnepanelenbedrijf. Caroline verzorgt de reserveringen en de kamers, Mike verzorgt ’s ochtends een heerlijk luxe en uitgebreid ontbijt. Beiden met de instelling: ‘zo zouden we het zelf ook graag hebben’.

Genieten in alle opzichten
‘We hebben geen moment spijt van deze keuze. Het is hard werken en er gaat veel tijd in zitten, maar we krijgen er zóveel voor terug. We willen onze gasten een ervaring geven zoals we die zelf graag zouden willen ervaren. Genieten in alle opzichten. Alle gasten zijn blij verrast met hun ruime kamers, en hebben een heerlijke tijd in Noord-Holland. En dat is terug te zien aan de vele positieve reviews. We zien ernaar uit ook u een heerlijk en ontspannen verwenmoment te geven’.